Welkom op NijnenPlaza!

Hier kun je alle avonturen lezen die Jetje, Ed & Elly allemaal beleven.

Ook kun je hier regelmatig handige konijneninfo terugvinden.

Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nijnenplaza@hotmail.nl.

Laat bij je bezoek even een reactie achter onderin de blogs.

Dit maakt bloggen een stuk gezelliger :-)

Veel leesplezier!

Groetjes José



vrijdag 5 juli 2013

School voor konijnen?

Konijnen zijn ontzettend slimme dieren, alleen weten (jammer genoeg) veel mensen dit niet. De meeste mensen zien konijnen als saaie huisdieren, die achter in de tuin in een te klein hokje gehouden worden. Vaak worden ze ook nog eens alleen gehouden, waardoor ze compleet vereenzamen & de verveling toe slaat met allen gevolgen van dien: ze worden agressief of juist ontzettend bang. Hierdoor durven ze vaak hun hok niet meer uit te komen, waardoor mensen al helemaal niet meer naar ze omkijken. Door de verkeerde manier van houden, kunnen ze bovenstaand gedrag vertonen. Daarnaast zijn konijnen groepsdieren, ze hebben behoefte aan gezelschap van een soortgenootje.
Konijnen zijn ook nog eens hele leergierige diertjes & intelligenter dan we vaak denken. Dierentrainer Bernice Muntz geeft cursussen & trainingen om het gedrag van dieren te herkennen en ze nieuwe dingen te leren.

 Voor onhandelbare konijnen is ze nu ook een school begonnen, waar mensen terecht met hun rabbit. Op RTLnieuws.nl staat hier een heel leuk artikel over: Konijnen kunnen binnenkort naar school. Ook is ze geïnterviewd door De Telegraaf hierover: Konijn kan naar school. Echt 2 aanraders om eens door te lezen!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten