Welkom op NijnenPlaza!

Hier kun je alle avonturen lezen die Jetje, Ed & Elly allemaal beleven.

Ook kun je hier regelmatig handige konijneninfo terugvinden.

Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nijnenplaza@hotmail.nl.

Laat bij je bezoek even een reactie achter onderin de blogs.

Dit maakt bloggen een stuk gezelliger :-)

Veel leesplezier!

Groetjes José



maandag 20 januari 2014

Graafmachine...

Dit troffen wij zaterdagochtend in onze tuin aan;
Jetje had goed haar best gedaan in de nacht van vrijdag op zaterdag! Jeetje, wat kan zo'n klein konijntje een chaos veroorzaken ;-)
De ren van de konijnen moest sowieso weer nodig een keertje omgespaaid worden, dus zaterdagmiddag werd HET moment hiervoor. Met een verjaardag de dag erna, waarbij de hele woonkamer vol zit, ziet dit ook niet echt florissant uit ;-)
Maar dat zou nog een hele uitdaging gaan worden, aangezien Jetje een compleet gangenstelsel in de ren had gemaakt. Dit was haar nieuw huisje geworden en Ed & Elly vonden het prima. Alleen was dit geen ideale situatie zo; de ren was ontoegankelijk voor ons geworden wegens instortingsgevaar van de holen, deze kon niet schoongemaakt worden hierdoor & we hadden geen zicht op Jetje als ze bijv. ziek zou worden.

Dus gingen we met z'n 2-en héél voorzichtig aan de slag. 1 voor 1 alle gangen/holen opgemaakt om te kijken of we Jetje aantroffen. Ook in haar chaos-veroorzaakte-hol op het gras zat ze niet, waardoor ik 'm langzaam begon te knijpen... Ze zou toch niet nog in een hol in de ren zitten...deze hadden we allemaal al gecontroleerd & dichtgemaakt namelijk...
Bas ging ondertussen wat anders doen, maar mijn gevoel zei dat er iets niet klopte... Dus ik ben weer gaan spaaien in de ren & op een gegeven moment kwam ik haar tegen...helemaal (toch) rechtsachter zat ze waar we al geweest waren. Alleen bewoog ze niet meer... Mijn hart bonkte in m'n keel! We waren echt zóóóó voorzichtig geweest! Omdat ik niet meer verder durfde te graven, zou Bas het verder af maken. Eerst had hij een ander gat gemaakt om Jetje in te begraven. Vervolgens wilde hij haar opscheppen & daar vloog ze toch zo omhoog! Helemaal verdwaasd & paniekerig sprong ze rond & ging gelijk in het hoekje van het tuinhuisje zitten.
WAT WAS IK BLIJ!!! Ze was super bang & geschrokken van alles (en ik ook).
Vanaf nu woont ze (tijdelijk) weer in de grote travelbox;
Ik ga haar proberen wat meer te socialiseren, want dit is geen doen zo. Strax in het voorjaar moet ze ook geënt worden & dat is het voor haar ook beter dat ze minder bang is voor alles.
Kortom, ik heb weer een leuk NijnenPlaza-project voor de komende tijd :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten