Welkom op NijnenPlaza!

Hier kun je alle avonturen lezen die Jetje, Ed & Elly allemaal beleven.

Ook kun je hier regelmatig handige konijneninfo terugvinden.

Voor vragen en/of opmerkingen kan je mailen naar nijnenplaza@hotmail.nl.

Laat bij je bezoek even een reactie achter onderin de blogs.

Dit maakt bloggen een stuk gezelliger :-)

Veel leesplezier!

Groetjes José



maandag 27 januari 2014

Het "leed" dat Jetje socialiseren heet...

Zoals ik in de vorige blog had geschreven, ben ik sinds een week begonnen om Jetje te socialiseren;
Ze woont, vanaf dat we gevangen hebben, (tijdelijk) in een grote travelbox. Deze staat bij ons onder de veranda, gelijk bij de achterdeur. Dit is de beste manier om haar dagelijks in contact met ons te laten komen. Binnenhouden is geen optie, omdat ze een echt buitenkonijn is.
De eerste paar dagen bleef ze angstig achterin, maar uiteindelijk kreeg ze in de gaten dat het toch allemaal niet zo eng was & raakte ze vertrouwd met haar nieuwe omgeving. Haar oortjes staan nu nieuwsgierig rechtop, ze zit nu regelmatig vooraan, gaat op onderzoek uit & ik zie haar ook lekker zichzelf wassen :-) Met eten & drinken geven aai ik haar steeds weer, waardoor ze vertrouwd raakt met mijn handen. Dit laat ze heel makkelijk toe ondertussen :-)
Afgelopen zaterdag kreeg de travelbox een grote schoonmaakbeurt, met als gevolg dat Jetje opgepakt moest gaan worden... Omdat konijnen prooidieren zijn, vinden ze oppakken zowiezo verschrikkelijk! Maar soms ontkomen ze hier niet aan. Denk bijv. maar aan een bezoekje aan de dierenarts of bij ziekte medicatie toedienen. Dus dit was HET moment om haar hier ook aan te laten wennen, eens moet de eerste keer zijn... Maar dat heb ik geweten! Zoals verwacht vond ze dit verschrikkelijk & krabde ze heel mijn arm onder. Als een echt volhouder die ik ben, had ik weer een poging gewaagd & toen lukte het me om haar in mijn armen te houden! Ze heeft zeker 10 min. in mijn armen gezeten & ik voelde haar rustiger worden ♥
Ja, ik vind het toch heel belangrijk dat ze leert dat oppakken niet eng is. Leuk dat ze het nooit gaan vinden, dat weet ik. Ondertussen heb ik al 2 doelen bereikt binnen 1 week tijd: aaien & oppakken.

Wie denkt dat konijnen makkelijke huisdieren zijn, heeft het goed mis!
#BezintEerGeBegint #DontShopADOPT!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten